eur:
393.11
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Tévé bárhol - olcsóbb lehet az online sorozatnézés

Tovább csökkenhet a különböző online tévészolgáltatások díjszabása - közölte a GKI Digital üzletágvezetője az InfoRádió Okosvilág című műsorában, miután az egyik piaci szereplő bejelentette, mérsékli díjait.

Az okoseszközök térnyerése és a lakosság digitalizálódása együttesen elég erős és markáns hatást gyakorol a médiafogyasztási szokásainkra - mondta a GKI Digital üzletágvezetője.

Madar Norbert megállapította azt is, hogy a kedvenc műsorokat akkor nézzük, amikor időnk, energiánk, kedvünk van hozzá, ez pedig nagyban kedvez a "streaming", azaz a megtekintés alapú, havidíjas alapú szolgáltatásoknak, ahol filmeket, sorozatokat, vagy akár saját gyártású tv-műsorokat akkor és olyan eszközökön tudunk elfogyasztani, ahol akarunk.

Mint mondta, a televíziós tartalomra továbbra is szüksége van az embereknek, csak a tv, mint közvetítő eszköz, mint csatorna alakul át és megy át bármilyen okos platformra - telefonra, tabletre, laptopra - így bárhol, bármikor meg tudjuk nézni.

"A díjak csökkenése alapvetően érdeke a piacnak, hiszen

a legfiatalabb "Z" generáció 98 százalékban rendelkezik okoseszközökkel, és az ő esetükben a tartalomfogyasztás még inkább az online csatornák irányába terelődik,

viszont a jövedelmi korlátaik elég erősen jelen vannak, ezért egy alacsonyabb árréssel működő szolgáltatás vonzóbb lehet számukra is" - hangsúlyozta Madar Norbert.

A zeneszolgáltatók 1000-2000 forint között kínálják a havi előfizetéseiket, a filmekre, sorozatokat szakosodott szereplők inkább a 3000 forintos sávban mozogtak, ami azért már megterheli egy fiatal egyetemista, vagy középiskolás havi büdzséjét, de egy olcsóbb szolgáltatás elég vonzó lehet számukra is - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×