eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay.com

Döntött a NAV a jövedéki adóról

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a második negyedévi Brent-átlagárat, amely július 1-től határozza meg az üzemanyagok jövedéki adóját.

A NAV számítása szerint 74,74 dollár volt a Brent ára március 1. és június 15. között, vagyis nem emelkedik az üzemanyagok jövedéki adója. Így az a benzin esetében 120, a gázolajnál 110,35 forint marad - írja a napi.hu.

A kormány tavalyelőtt nyáron fogadta el azt az adócsomagot, amely az üzemanyagok adótartalmát a Brent árához kötötte. Ha a kőolaj világpiaci ára 50 dollár, vagy az alá csökken, akkor a benzin és a kerozin jövedéki adómértéke literenként 5 forinttal, a gázolajé pedig literenként 10 forinttal nő. Így a benzin adómértéke literenként 125 forint, a gázolajé pedig 120,35 forint lesz.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×