eur:
393.14
usd:
364.11
bux:
72170.46
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország cégtársa beszél a PwC (Pricewaterhouse Coopers) könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó cég régiós konferenciáján a Magyar Tudományos Akadémián 2015. november 19-én, ahol a közép- és kelet-európai országok áfacsalás-elleni közös fellépési lehetőségeit vitatják meg nemzetközi és hazai szakértők.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Új vezetője lett a PwC Magyarországnak

Az egyik legfontosabb, hogy a magyarországi PwC felkészült és a technológiai változások iránymutatója legyen - közölte Lőcsei Tamás, a PwC adó- és jogi szolgáltatások magyarországi üzletágvezetője, aki július elsejétől az adótanácsadó vezérigazgatói posztját tölti be, miután az eddigi cégvezető, Nick Kós a PwC közép- és kelet-európai régiójának vezetője lesz.

Lőcsei Tamás az InfoRádiónak elmondta, régóta dédelgetett álma volt, hogy egyszer ő vezesse a magyarországi PwC-t. Közölte azt is, hogy az egész világ komoly változások előtt áll, amelyek a PwC-t is befolyásolják majd.

"Trendekkel, öregedő társadalommal nézünk szembe, és a technikai változások fejlődése rohamos. Senkit nem kímél ez a technológiai változás, a PwC-t sem"

- fejtette ki.

Lőcsei Tamás azt is elmondta, hogy a cég szeretne lenni az első, amely Magyarországon az új technológiai irányokat a legjobban érti, sőt alkalmazza.

"Számos olyan munkafolyamat lesz, amit szoftverek fognak átvenni a munkatársainktól, és fontos feladat a munkatársak megfelelő képzése, mert senkit nem hagyunk hátra. Ez egy komoly vállalás a PwC részéről. Mind a 850 munkatársat, aki nálunk dolgozik, szeretnénk felkészíteni az új időkre" - hangsúlyozta.

A PwC Magyarország vezérigazgatói posztját július 1-jétől Lőcsei Tamás veszi át. Lőcsei Tamás 1997-ben gyakornokként kezdett a PwC-nél, ahol széles körű tapasztalatot szerzett az adózás és a jogi szolgáltatások számos területén. A cég történetének egyik legfiatalabb cégtársa lett 2005-ben, amikor rábízták a közvetett adók osztályának vezetését - olvasható a PwC sajtóközleményében.

"A gazdasági, ezen belül különösképpen a technológiai változások komoly kihívások elé állítják az olyan globális nagyvállalatokat is mint a PwC. Vezérigazgatóként feladatomnak tekintem felkészíteni a céget, és annak munkavállalóit a folyamatos változásra. Arra, hogy a mai tudásunkra alapozva képesek legyünk mindig újat elsajátítani.

A PwC nem követni, nem elszenvedni akarja az elkerülhetetlen változásokat, hanem mutatni az irányokat. Innováció-vezérelt, jövőorientált vállalat vezetésére vállalkozom"

- nyilatkozta Lőcsei Tamás.

Lőcsei Tamás új kinevezése mellett az adó- és jogi szolgáltatások vezetői pozícióját is megtartja. A könyvvizsgálati üzletágat továbbra is Balázs Árpád irányítja. Az üzleti tanácsadási üzletág vezető cégtársa, Osztovits Ádám bekerült a régiós döntéshozók közé, a jövőben ő felel a 29 országból álló közép- és kelet-európai régió strategy & transformation területért a magyarországi pozíciója mellett. A régió első számú vezetője lesz Nick Kós, aki hat év után adja át a PwC Magyarország vezérigazgatói posztját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Digitalizáció és AI a követeléskezelésben: mik a veszélyek, mik a lehetőségek?

Digitalizáció és AI a követeléskezelésben: mik a veszélyek, mik a lehetőségek?

A Portfolio és EOS közös szervezésű követeléskezelési konferenciáján kilencedik alkalommal is a követeléskezelési trendek, a hatékonyságnövelés és a fejlődés irányait keressük vezető szakértők segítségével. 2024. szeptember 18-án a fókusz a kintlévőség-kezelésben alkalmazott mesterséges intelligencia és friss digitális megoldások jogi- technológiai- és pénzügyi aspektusain lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×