eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Mercedes CLA Shooting összeszerelése a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2015. március 25-én. A gyárban három éve kezdték meg a B-osztályú, 2013-ban a CLA, majd 2015-ben a CLA Shooting autók gyártását.
Nyitókép: Ujvári Sándor

2022-től hatalmas újítás érkezik a Mercedesnél

A 2017-es év volt a kecskeméti Mercedes gyár története eddigi legjobb éve – jelentette ki az üzem ügyvezető igazgatója a tavalyi üzleti évet értékelve.

Továbbra is bővül a kecskeméti Mercedes-gyár termelése. Az autógyártó és magyar leányvállalatainak vezetősége stabilnak látja a cég magyarországi jelenét és jövőjét, a következő időszakot pedig optimistán várják – erről beszélt Christian Wolff, a kecskeméti gyár ügyvezető igazgatója is, aki kiemelte: minden eddiginél jobb eredményekkel zárult 2017-es évük.

A vezető hangsúlyozta, hogy hamarosan megkezdődnek a második kecskeméti gyár építési munkálatai. Christian Wolff kiegészítette, hogy a gyár károsanyag-kibocsátása 2020-ig mintegy 80 százalékkal csökken a 2012-es szintekhez képest.

Jofip Niksic, a Mercedes-gyár pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a Mercedes tavaly 3,6 milliárd euró árbevételre tett szert Magyarországon.

„Az elmúlt évben több mint 190 ezer autót gyártottunk le, ez 4,1 százalékos növekedést jelent a 2016-os teljesítményhez képest, az árbevétel pedig szintén több mint négy százalékkal emelkedett”

– emelte ki.

A pénzügyi beszámolón elhangzott, hogy az autógyártó továbbra is az ország ötödik legnagyobb foglalkoztatója, és új gyáregységüknek köszönhetően hamarosan 2500 új munkatársat vesznek fel. Jörg Schmidt, a Mercedes Hungária Kft., tehát az importőr ügyvezető igazgatója az eseményen bejelentette, hogy

2022-től a Mercedes minden típusa elektromos változatban is elérhetővé válik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×