eur:
394.8
usd:
365.37
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

A Mátrai Erőmű az Opus irányítása alá kerülhet

A Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal (MEKH) és a Gazdasági Versenyhivatal sem gördített akadályt az elé, hogy a Mátrai Erőmű Zrt.-ben 61,76 százalékos mértékű közvetett befolyást szerezzen az Opus Global Nyrt. közvetett irányítása alatt álló Status Power Invest Kft. - tájékoztatta a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján a tőzsdén jegyzett társaság kedden.

A MEKH április 5-i határozatával vette tudomásul az ügyletet - derül ki a közleményből.

A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn azt állapította meg, hogy az erőműben való befolyásszerzés versenyjogi vizsgálatára okot adó körülmény nem áll fenn.

Címlapról ajánljuk

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Pozitív hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, ezzel a régió piacai javítani tudnak a tegnapi eséshez képest. Ehhez képest az USA-ban sokkal visszafogottabb mozgásokat látunk annak ellenére, hogy a friss adatok a munkaerőpiac lassulását mutatták, ami jó hír lehet a Fed kamatvágása szempontjából. Nagyobb mozgásokra azonban nem kell ma számítani az USA-ban, hiszen a Függetlenség Napja miatt már ma is korábban zár a tőzsde, holnap pedig nem lesz kereskedés, tehát várhatóan kisebb volumenekre lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×