eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Panyolai pálinkák a SIRHA nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításon a Hungexpo budapesti vásárközpontban 2016. május 9-én. A szakkiállításon tizenkilenc ország 350 kiállítója mutatkozik be május 9. és 11. között.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Online adatbázis a magyar pálinkakiválóságokról

Több száz kiváló minőségű pálinka szerepel a Földművelésügyi Minisztérium Pálinkakiválósági honlapján. Az adatbázis már elérhető - mondta az InfoRádióban Gál Péter, a tárca eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára.

A Nemzeti Pálinkakiválóság Programot 2014-ben indította el a Földművelésügyi Minisztérium, azzal a céllal, hogy előmozdítsa a kulturált pálinkafogyasztást, javítsa a pálinkakultúrát, és megismertesse a fogyasztókkal a minőségi magyar pálinkákat.

Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy 2015 óta szervezik a Pálinka Országkóstolót a Pálinka Nemzeti Tanáccsal közösen. A pálinkakiválóságokat egy független szakmai zsűri választja ki, és készít szakmai bírálatot, amelynek eredménye a Pálinkakiválóságok Könyve.

"Ez egy nagyon szép kötet, és nagyon szépen mutatja be a minőségi magyar pálinkákat"

- mondta az államtitkár. A kötet mellett azonban létrehoztak egy online felületet is, amely most indult el. Elkészítésekor törekedtek arra, hogy az oldal mobileszközökről is kiválóan használható legyen.

"Ha valaki pálinkát szeretne vásárolni, akkor felmegy a palinka.gov.hu oldalra, és ott tud válogatni a pálinkakiválóságok között " - mondta Gál Péter.

A Pálinkakiválóságok Könyvében (a terjedelmi korlátok miatt) mintegy 180 pálinka tétel szerepel, pedig valójában ennél több pálinkakiválóság létezik. Az internetes oldalon viszont az összes pálinka megtalálható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×