eur:
392.85
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Doornenburg, 2017. július 28.Egy férfi ellenőrzi a rekeszekben sorakozó friss tojásokat egy gazdaságban a hollandiai Doornenburgban 2017. július 28-án. A holland hatóságok felfüggesztették a tojáskereskedelmet, mert néhány gazdaságban Fipronil rovarirtószerrel védekeztek a vörös atkák ellen. (MTI/EPA/Vincent Jannink)
Nyitókép: VINCENT JANNINK

Jó hír húsvét előtt

Olcsóbb lett húsvét előtt a tojás karácsonyhoz képest: akkor mérettől és a termelési módtól függően 42-60 forintot is elkértek darabjáért, de nem volt ritka a 60 forint fölötti ár sem, most a legdrágább sem kerül többe 50 forintnál - írta a Népszava kedden.

A tojáspiacon két csúcsszezon van, a karácsonyi és a húsvéti, ilyenkor fogy a legtöbb az éves 223 darab tojásból, amit személyenként megeszünk. A lap hozzáteszi, hogy az utóbbi adattal az uniós mezőny első felében vagyunk.

A négy kapható tojásméretből a magyar háziasszonyok a közepeset (M) részesítik előnyben, a legtöbb receptben is ez szerepel. A Népszava felhívja a figyelmet, hogy tojásvásárlásnál érdemes a kilogrammos árat figyelembe venni, aki pedig hazai terméket akar vásárolni, keresse a tojásokon a HU jelzést. A piacokon a kistermelőknek ugyan nem kell jelölniük a tojást, de ki kell írniuk, hogy ki és hol termelte - írta a napilap.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×