eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Sajátosan ünnepli a NAV a Valentin-napot

Sajátosan ünnepli a NAV a Valentin-napot

Ajándéküzletek, virágboltok és azok a szolgáltatók számíthatnak adóhivatali ellenőrzésre mostanában, amelyek Valentin-nap alkalmából kínálnak különféle lehetőségeket a vásárlóknak.

A több megyére kiterjedő ellenőrzés-sorozat nem titkos, éppen ellenkezőleg: a hatóság az interneten, az adótraffipax nevű tájékoztató rendszerben jó előre közölte, hogy az egyes megyékben hol, mikor és mit ellenőriz. A tapasztalatok szerint az adótraffipax, vagyis az ellenőrzések előzetes meghirdetése egyébként hatékony módszer, hiszen egyszerre segíti az adózófizetők dolgát és hoz komoly összegeket az államkasszának - írja a Magyar Idők.

A fővárosban a szerelmesek ünnepének is nevezett naphoz kapcsolódóan a virág- és ajándékkereskedők, valamint a vendéglátóhelyek működését veszi górcső alá a NAV. A revizorok főként a számla- és a nyugtaadás szabályszerűségét, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják meg. De lesznek Valentin-napi ellenőrzések Pest megyében, Bács-Kiskunban, Borsodban, Nógrádban, Fejér megyében, Komárom-Esztergomban, valamint Zalában, Somogyban és Veszprém megyében is. Mindezt pedig onnan lehet tudni, hogy az adóhivatal a saját internetes oldalán, az úgynevezett adótraffipaxban tette közzé, hogy mikor és hol vizsgálódnak majd a revizorok és mire lesznek kíváncsiak.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×