eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Budapesten indul a futárok Uberje

Budapesten indul a futárok Uberje

Nem szeretne többet rettegni az ünnepek idején, hogy időben érkezik-e a weben rendelt ajándék? Van néhány óra ráérő ideje és járműve, de a nagy csomagszállítók nem állnak szóba önnel? A ViddL, a májusban piacra lépő magyar startup online felületén összeköti a webshopokat és a futárokat, így olcsóbb és gyorsabb lehet a nagy apparátust mozgató nagyvállalkozásoknál – írja a Magyar Idők.

Kratochvill Dóra társaival elhatározta, hogy létrehozzák az online fuvarmegosztó platformot, a ViddL.hu-t. A hazai startup fiatalos, dinamikus és az Uberre emlékeztető üzleti modellt dolgozott ki: okostelefonon rendelhet, és a csomagját nyomon is követheti az ügyfél, a futárok pedig maguk választhatják ki a címeket, így maguknak osztják be a munkát.

A társalapító elmondta, hogy alapos piackutatással kezdték az üzleti modell kialakítását, és ennek alapján találták meg a kitörési pontot: az induló, speciális vagy réspiacon kereskedő, viszonylag kis forgalmú webshopok kiszolgálására összpontosítanak, mert ezek nemigen találnak szolgáltatót jelenleg. Fontos, hogy városon belüli modellt dolgoztak ki.

A nagy csomagküldők több raktár között mozgatják az árut, mielőtt a megrendelőhöz kerül. A ViddL közvetlenül köti össze a webshop raktárát az ügyféllel, ezzel is olcsóbb, gyorsabb lesz a folyamat. Manapság komoly probléma a futárhiány, ezért is szeretnének olyan vonzó közeget kialakítani, amellyel nemcsak más cégektől tudják átcsábítani futárokat, hanem növelni is tudják azoknak a körét, akik ezzel foglalkoznak. Ezt úgy szeretnék elérni, hogy rugalmas munkaidőt és teljesítményalapú bérezést biztosítanak majd nekik.

Egy webshop vagy akár egy magánszemély feltölti a csomagját, illetve annak adatait a ViddL online felületére, megadja, hogy mikorra szeretné kézbesíteni, és ekkor jelenik meg a csomag a futárok előtt. A kézbesítők önmaguk döntik el, hogy mely megrendeléseket szeretnék teljesíteni, és az útvonalat is önmaguk határozhatják meg.

Arra a kérdésre, hogy miként biztosítják a küldemények biztonságát – ha részmunkaidősökre, egyetemistákra, alkalmi futárokra is számítanak –, Kratochvill Dóra azt mondta, hogy minden regisztrált futárjelölttel személyesen beszélgetnek, szerződést kötnek. Emellett jelenleg is tárgyalnak a biztosítókkal, hogy egy partner kár esetén helytálljon a csomagért.

Az áraikat a jelenlegi szolgáltatók árai alá pozicionálják az alapszolgáltatás tekintetében. Ebbe azonban csak a csomag eljuttatása tartozik bele, egyhetes határidővel. Aki ennél rövidebb időre rendel, vagy a nap bizonyos meghatározott szakában várja a küldeményt – korán reggel vagy este –, a többletszolgáltatásért többet is fizet.

A ViddL sikeresen szerepelt a hazai startup-inkubációs programokban. A Hiventurestől, a Magyar Fejlesztési Bank kockázatitőkealap-kezelőjétől kaptak első körös, kilencmillió forintos befektetést. Most pályáznak a kö- vetkező körös befektetésre, harmincmillió forintra. A cég áprilisban tesztü- zemben kezdi meg futármegosztó szolgáltatását, május elején indul az éles üzem.

A vállalkozó azt mondta, hogy először a fővárosi piacra koncentrálnak, ott kívánják stabilizálni a működésüket, majd ezután a megyeszékhelyek, vidéki nagyvárosok kerülhetnek sorra. Terveik közt szerepel, hogy külföldön is kipróbálják magukat; elsősorban a térség országai jöhetnek szóba.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×