eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Új adatok a villanyszámlákban

Új adatok a villanyszámlákban

Nőtt az áram belső ára, csökkent a karbantartási költség. Mit jelent mindez?

Az árakért felelős miniszter pont annyival növelte az áram, mint termék belső árát, amennyivel a közműhivatal szerint csökkent a hálózatok karbantartási igénye - írta a Népszava. Ugyanakkor az áram mint termék árát és a fogyasztási helyre történő szállítás költségét elvileg egymástól függetlenül kell megállapítani. 

A szakminiszter közel négy százalékkal megemelte a lakossági szolgáltatók által a nagykereskedő MVM-nek fizetendő áramárat is. Vagyis a zömmel külföldi tulajdonú szolgáltatók megemelt bevétele lényegében csak átfut rajtuk, így a napilap számításai szerint az állami áramcsoport közel hatmilliárd forint extra bevételhez juthat. A Népszava azt írta, hogy a lépés nem független attól, hogy Mészáros Lőrinc jelenleg szerez irányító befolyást Magyarország második legfontosabb erőművében, az áramát az MVM-nek eladó Mátraiban.

Kissé módosul a lakossági gázár belső szerkezete is, írta a lap. Bár a háztartások – a nemzetközi tőzsdék zuhanása dacára - három éve ugyanannyit fizetnek, mostantól az MVM mint gáznagykereskedő egy százalékkal kevesebbet kap érte. Ez a mintegy kétmilliárdos többlet az állami kiskereskedőnél marad.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×