eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Kiderült, pontosan mekkora tarifaemelést követelnek a taxisok

Kiderült, pontosan mekkora tarifaemelést követelnek a taxisok

A taxisok átlagosan 14 százalékos tarifaemelésről szóló javaslatot nyújtottak be a Fővárosi Önkormányzathoz.

A 14 százalékos emelést az átlagos szállítási távolságra, 9 kilométerre vetített tarifák szerint kérik megállapítani, de alapesetben legalább 10 százalékos emelésre lenne szükség – mondta el az mfor.hu-nak Zsabka Zsolt, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) ipari tagozatának elnökségi tagja. A legutóbb négy éve volt tarifaemelés, ha ezt összevetjük a budapesti vállalkozásoknál mérhető fajlagos béremelésekkel az azóta eltelt időszakban, akkor az kapjuk, hogy a 2013-as tarifaemelés a béremelések felét sem érte el.

Zsabka Zsolt szerint hiába olcsóbb ma jóval az üzemanyag, mint 2013-ban, a benzinár a taxiszolgáltatási költség szerkezetében a 10 százalékot sem éri el. 

Szerinte a budapesti taxis szolgáltatás színvonala az európai élvonalba tartozik, miközben a díjak az európai középnek felelnek meg. A budapesti taxis társaságok mindegyike rendelkezik innovatív applikációval, amely megkönnyíti és felgyorsítja a szolgáltatás igénybevételét.

A piaci zavarra utal szerinte, hogy havonta csúcsidőben mintegy 100-150 ezer megrendelést nem tudnak felvenni a budapesti taxisok. Növelni kell tehát a személyfuvarozók számát, s egy magasabb tarifa vonzóbbá teheti ezt a szakmát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 10:35
×
×
×
×