eur:
394.94
usd:
367.22
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Féláron kínál luxusautókat az állam

Egyre több lefoglalt autót ver dobra a NAV. A különböző értékű személyautókat becsült piaci áruk feléért hirdetik meg.

Évről évre egyre több lefoglalt autót értékesít az adóhatóság. 2015-ben 810 járművet, 2016-ban 944 járművet, míg 2017-ben már 978 járművet adtak el elektronikus árverésen – közölte a Vezess.hu kérdésére a NAV. Mindebből évente 470 és 500 millió forint közötti bevétel származott, azaz a járművek átlagára félmillió forint körül mozgott.

Az elmúlt három évben a legdrágábban elkelt személyautó egy hatéves 911-es Porsche Carrera 4S volt, amelyet 15 millió forintra értékelt a hatóság megbízottja, végül 11,3 millióért adták el. A sportkocsi állapotáról nem tudunk semmit, mégis úgy tűnk, nagyon jól járt vele valaki: ma a hatéves 911-esek ára jellemzően 18-20 millió forint körül mozog.

Az adóügybe keveredett polgároktól és cégektől lefoglalt, majd elektronikus árverésre bocsátott járműveket felértékelteti az adóhatóság, majd ezt a „becsérték”-et megfelezve, egy „minimál ajánlat”-ról lehet kezdeni rájuk a licitet. Évek óta vissza-visszatérünk ide nézelődni, most éppen 120 darab jármű várja, hogy versengjenek érte online a vevőjelöltek.

Jelenleg 10 ezer forinttól 1,75 millióig tart a zömében személyautókból álló kínálat, amely rendkívül vegyes, sok a szakadt, lepusztult négykerekű, de akadnak megfontolásra érdemes darabok is. Az érdeklődőknek első lépésként a Magyarorszag.hu oldal Ügyfélkapujában kell regisztrálni, majd ezzel az azonosítóval lehet a rövidre szabott idő alatt ajánlatot tenni.

Ide kattintva azt látja a vevőjelölt, hogy minden jármű adatlapján 3 dátum szerepel: az árverés meghirdetése után egy hónappal kezdődik a verseny, ami 3 nap alatt le is zajlik. A járműveket előtte erősen ajánlott személyesen megnézni, amit cseppet nehézkessé tesz, hogy az ország különféle pontjain lévő helyi NAV-kirendeltségeken várják további sorsukat.

Indulás előtt legelőször is ajánlott elolvasni a járművek apró betűs ismertetőit a hirdetési oldalon, ugyanis egynémely jószágnak se forgalmija, se kulcsa – ez persze meg is látszik az árukon.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×