eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Meglepő fordulat a bolti nejlonzacskók ügyében

Meglepő fordulat a bolti nejlonzacskók ügyében

Mégsem emelné a kormány a műanyag tasakok környezetvédelmi termékdíját.

A Földművelésügyi Minisztérium egy jogszabály-módosítással emelte volna a reklámhordozó papírok, valamint a műanyag bolti zacskók környezetvédelmi termékdíját. Előbbi esetében kilónként 114 forintra nőtt volna a díj az eddigi 85 forintról. A zacskók esetében konkrét díjemelésre nem került volna sor, de a termékek tervezett átsorolása miatt a műanyag bolti zacskók egy jóval nagyobb közteherrel sújtott kategóriába kerültek volna.

A parlamenti vita során a törvényalkotási bizottság egy olyan javaslattal állt elő, hogy inkább ne változzon semmi a díjra vonatkozó törvényi feltételek közül. Azzal indokolják a földművelésügyi tárca szándékaival szemben álló módosítást, hogy az Európai Unióban éppen folyamatban van egy hulladékgazdálkodási koncepció kidolgozása, és felesleges lenne elébe menni az eseményeknek - írja az mfor.hu.

Az Európai Bizottság a "körkörös gazdaságról" szóló jogszabály-csomag keretében kezdeményezte a hulladékgazdálkodási szabályozás elveinek, fogalmainak, főbb rendelkezéseinek, illetve a tagállamokat érintő hulladékgazdálkodási célkitűzések módosítását. A csomag elfogadására azonban még nem került sor. Ezért az a döntés született, hogy addig ne emeljék a hulladékgazdálkodási célú fizetési kötelezettségeket, mert lehet, hogy ezek később indokolatlan többletterheket jelentenek majd a nemzetgazdaság szereplőinek.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×