eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Újfajta gondok vannak az álláspiacon - újfajta cég nyújt megoldást

Újfajta gondok vannak az álláspiacon - újfajta cég nyújt megoldást

Az elmúlt havi adatok szerint 150 ezer meghirdetett pozícióból 100 ezer betöltetlen maradt, vagyis a hirdetések kétharmadában nem találnak egymásra az állást hirdetők és keresők. Ennek több oka is van.

A szellemi (fehérgalléros) és a fizikai (kékgalléros) dolgozók problémája jelentősen különbözik - közölte az InfoRádióban az allas.hu vezérigazgatója, Rácz István.

Az irodai és szellemi munkakörök hiányszakmának tűnnek, de sokszor inkább a munkaadók által biztosított körülmények nem követik le azt a dinamikus változást, ami a munkaerőpiacon most lezajlik. Akik ilyen pozícióban ülnek, gyakran

szívesen mozdulnának onnan, de a cégek sokszor nem tudnak vonzó alternatívát vagy előrelépési lehetőséget nyújtani

- mondta a szakember.

A fizikai munkáknál más problémával találkozunk: ott konkrétan nincsenek emberek, akik ezt a munkát elvégezzék, mert elmentek az országból.

Rácz István rámutatott: a gyorsaság, relevancia és a kapcsolatfelvétel elősegítésének fejlesztésével az Állás.hu képes akár 72 óra alatt megtalálni a megfelelő munkavállalót egy adott feladatkörre.

"Az az idő már elmúlt - bár még 2-3 évvel ezelőtt is jellemző volt -, hogy a a cégek által kitett hirdetésre 4-500 önéletrajz érkezett, és abból lehetett válogatni.

Most csak néhány jelentkezés érkezik, és ezeknek is kérdéses a relevanciája. Az Állás.hu egy öntanuló rendszert épített fel, amely kiszűri, hogy a kitűzött tudás- és tapasztalathalmazból melyek vannak meg a munkavállalónak, vagy melyek azok, amelyek hasonlók lehetnek az elvárthoz. Ez alapján

már a keresési fázisban megmutatja, hogy egy jelölt milyen eséllyel pályázhat az adott pozícióra.

Olyan megoldást kínálunk, amellyel már a hirdetés feltöltésekor megnézheti a munkaadó, hogy az Állás.hu adatbázisában milyen relevanciaszintű emberek állnak rendelkezésre, és a megfelelőeknek üzenetet küldhet. Így megfelelő munkavállalót találhatnak a cégek, és nem is kell megvárniuk, hogy jelentkezzen" - fejtette ki Rácz István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×