eur:
394.91
usd:
366.98
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Durván felpörögtek a hamisítások Magyarországon

Kiugró volt az előző év, legalábbis ami a raklaphamisítást illeti. Tavaly több mint hétezer olyan rakodóeszközt foglalt le az adóhivatal, amelyekre egyesek engedély nélkül ütötték rá a jó minőséget igazoló jelzést.

Szinte nincs olyan termék manapság, amelyet ne hamisítanának az illegális haszonra hajtók: az élelmiszertől a ruhákon, a játékon és a gyógyszereken át az illatszerekig, mi több, az autóalkatrészekig széles a skála, s ebből a fuvarozáshoz használt raklapok sem maradnak ki.

A Magyar Idők a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) megtudta, a faeszközök jogellenes utánzása tavaly meglehetősen sok feladatot adott a hatóság pénzügyi nyomozóinak.

– Elöljáróban érdemes tudni, hogy a bejegyzett, EPAL, EUR logóval ellátott raklapok iparjogi védelmet élveznek – kezdték a helyzet ismertetését az adóhivatalnál. A hamisítók általában a hitelesítő feliratot és a szükséges kapcsot silányabb anyagú és teherbírású lapokba ütik bele. A logó meghatározott minőségre, tartósságra utal, emiatt az ilyen rakodóeszközök még használtan is komolyabb értéket képviselnek.

A hivatalos jelzést csak olyan gyártók használhatják, amelyek erre felhatalmazást kaptak. – A címke jogosulatlan alkalmazása tulajdonképpen raklaphamisítást jelent – jegyezték meg az adóhivatalnál, hozzátéve: az ilyen ügyekben legtöbbször iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indul nyomozás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 07:30
×
×
×
×