eur:
403.5
usd:
354.12
bux:
96520.82
2025. június 9. hétfő Félix
Essünk neki végre a nyulaknak: most ez a divat

Essünk neki végre a nyulaknak: most ez a divat

Százszoros a különbség az európai és a magyar nyúlhúsfogyasztás között, gyakorlatilag alig eszik nyúlhúst a magyar, ezért a Földművelésügyi Minisztérium kampányt indít a fogyasztásának népszerűsítésére – közölte a tárca államtitkára.

„Magyarország Európa legnagyobb nyúlhús-exportőre.

Tőlünk nyugatabbra évente fejenként két kilogramm nyúlhúst fogyasztanak, ez Magyarországon 2 dekagramm. Azaz százszoros a különbség a fogyasztásban Magyarország és Európa másik fele között” - ismertette Nagy István.

Hozzátette: ezt azonban semmi nem indokolja.

„Hiszen a nyúlhússal kapcsolatban számos gasztronómiai lehetőség van, támogatja a fogyasztását a 21. századi divathullám, ráadásul a nyúlhús fehérjetartalma az egyik legmagasabb, a koleszterin- és zsírtartalma pedig a legalacsonyabb, és sok olyan zsírsav van benne, ami az egészségünket szolgálja. Nincs semmilyen jellegzetes, különleges íze, ami befolyásolná a szerethetőségét. Még sincs a köztudatban” – részletezte az államtitkár.

Nagy István elmondta: a kampány célja, hogy a nyúlhúst visszahelyezzék a köztudatba.

„Meg szeretnénk mutatni az embereknek, hogy mit lehet a nyúlhúsból készíteni.

Hiszen ma már nem arról szól a dolog, hogy ott egy nyuszi, és fogyaszd el,

hanem az élelmiszeripar legfejlettebb módszereivel feldolgozva kapható: elő van készítve, be van pácolva, fel van darabolva, tálcán van, csak be kell tenni a sütőbe” - fogalmazott a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára.

Essünk neki végre a nyulaknak: most ez a divat

Nagy István elmondta, hogy a kampány során azokban az áruházakban, ahol már egyébként is kapható a nyúlhús, szeretnék marketingeszközökkel felhívni a vásárlók figyelmét erre a termékre. Ezért a nagy áruházak húspultjai előtt mesterszakács készít majd ételeket, amelyeket meg lehet majd kóstolni, és látható lesz, hogy milyen új formában állnak rendelkezésre ezek a készítmények. Emellett a debreceni Farmerexpón, és az OMÉK-on is népszerűsítik majd a nyúlhús fogyasztását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Mihályvári-Farkas Viktória: nemrég még összeroskadtam a teher alatt, most már csak élvezném a versenyzést

Nem gondolta volna, hogy lehet esélye az aranyéremre a 10 kilométeres olimpiai versenyszámban, nem is úgy állt neki a versenynek, végül három érmet is szerzett a horvátországi Eb-n. Az FTC úszója az InfoRádióban elmondta: nincs konrét célja a szingapúri vb-re, és igyekszik kizárni, mit várnának el tőle mások, csak arra törekszik, hogy büszkén szállhasson majd ki a vízből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.06.10. kedd, 18:00
Sós Endre
a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×