Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Essünk neki végre a nyulaknak: most ez a divat

Essünk neki végre a nyulaknak: most ez a divat

Százszoros a különbség az európai és a magyar nyúlhúsfogyasztás között, gyakorlatilag alig eszik nyúlhúst a magyar, ezért a Földművelésügyi Minisztérium kampányt indít a fogyasztásának népszerűsítésére – közölte a tárca államtitkára.

„Magyarország Európa legnagyobb nyúlhús-exportőre.

Tőlünk nyugatabbra évente fejenként két kilogramm nyúlhúst fogyasztanak, ez Magyarországon 2 dekagramm. Azaz százszoros a különbség a fogyasztásban Magyarország és Európa másik fele között” - ismertette Nagy István.

Hozzátette: ezt azonban semmi nem indokolja.

„Hiszen a nyúlhússal kapcsolatban számos gasztronómiai lehetőség van, támogatja a fogyasztását a 21. századi divathullám, ráadásul a nyúlhús fehérjetartalma az egyik legmagasabb, a koleszterin- és zsírtartalma pedig a legalacsonyabb, és sok olyan zsírsav van benne, ami az egészségünket szolgálja. Nincs semmilyen jellegzetes, különleges íze, ami befolyásolná a szerethetőségét. Még sincs a köztudatban” – részletezte az államtitkár.

Nagy István elmondta: a kampány célja, hogy a nyúlhúst visszahelyezzék a köztudatba.

„Meg szeretnénk mutatni az embereknek, hogy mit lehet a nyúlhúsból készíteni.

Hiszen ma már nem arról szól a dolog, hogy ott egy nyuszi, és fogyaszd el,

hanem az élelmiszeripar legfejlettebb módszereivel feldolgozva kapható: elő van készítve, be van pácolva, fel van darabolva, tálcán van, csak be kell tenni a sütőbe” - fogalmazott a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára.

Essünk neki végre a nyulaknak: most ez a divat

Nagy István elmondta, hogy a kampány során azokban az áruházakban, ahol már egyébként is kapható a nyúlhús, szeretnék marketingeszközökkel felhívni a vásárlók figyelmét erre a termékre. Ezért a nagy áruházak húspultjai előtt mesterszakács készít majd ételeket, amelyeket meg lehet majd kóstolni, és látható lesz, hogy milyen új formában állnak rendelkezésre ezek a készítmények. Emellett a debreceni Farmerexpón, és az OMÉK-on is népszerűsítik majd a nyúlhús fogyasztását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×