eur:
394.79
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Drasztikus szigorítások jöhetnek az európai repülőkön!

Egyes európai repülőjáratok fedélzetéről is kitilthatja az okostelefonoknál nagyobb elektronikus eszközöket az Egyesült Államok, annak mintájára, ahogy most 10 közel-keleti országból induló amerikai járatokon van hasonló korlátozás - írja a Reutersre hivatkozva a portfolio.hu.

Az amerikai kormányzat márciusban úgy döntött, hogy tíz közel-keleti repülőtérről induló amerikai járat fedélzetéről kitiltja az okostelefonoknál nagyobb elektronikus eszközöket és nem lehet felvinni kézipoggyászban a gépre laptopokat, kamerákat sem. A Reuters értesülései szerint hamarosan néhány európai országra is kiterjeszthetik a tilalmat.

A tilalom az egyiptomi, a jordániai, a kuvaiti, a marokkói, a katari, a szaúd-arábiai, a török, illetve az Egyesült Arab Emirátusok repülőtereire vonatkozik, amelyekhez most csatlakozhatnak európai országok. Az amerikaiak után Nagy-Britannia is bevezetett hasonló korlátozást, bár más útvonalakra. Egyes értesülések szerint a Nagy-Britanniából Amerikába induló járatokat is érintheti az új tilalom.

A bejelentést az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal teheti meg, az egyelőre kérdéses, hogy mikor. A tilalmat azért vezették be az amerikai hatóságok, mert attól tartanak, hogy robbanószereket telepíthetnek terroristák az elektronikus eszközökbe. Az más kérdés, hogy a feladott poggyászban lehet szállítani őket, ami kockázatos, hiszen a lítium-ion akkumulátorok akár tűzveszélyesek is lehetnek a hosszú távú járatokon, főleg ha sok ilyen eszköz van egymás mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 17:19
×
×
×
×