eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Átment a reklámadó, mint kés a vajon

Kósa Lajos 7,5 százalékos módosítását elfogadta a parlament gazdasági bizottsága. Az iparági szereplőkkel ebben a körben sem egyeztettek.

Kedden mindössze 3 és fél perces vita után fogadta el a gazdasági bizottság, hogy a reklámadó mértékét 5, 3 százalékról 7,5 százalékra emeljék - írta a Kreatív Online. A bizottság elnöke, Bánki Erik a HírTV-nek a szavazás után azt mondta, hogy próbálják "az adó mértékét úgy megállapítani, hogy elfogadható terhelést jelentsen az iparág szereplőinek, és közben a költségvetés számára se jelentsen olyan kiesést, amely elviselhetetlenné válna".

A módosítás voltaképpen adóemelést jelent, ellene az összes érintett szakmai szervezet tiltakozott.

A HírTV riportere Kósa Lajostól azt is megkérdezte, hogy tervezik-e az iparági szereplőkkel az egyeztetést a most hozott módosításról. A Fidesz frakcióvezetője szerint a tárcák már korábban egyeztettek. Urbán Zsolt, az MRSZ elnöke a kijelentést cáfolta a csatornának.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×