eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Másfél milliárddal több lett, a kormány dönt, maradhat-e

Másfél milliárddal több lett, a kormány dönt, maradhat-e

A volt MTESZ-székházat lebontó Market Építő Zrt. tette a legjobb ajánlatot az Országgyűlés Hivatala új irodaházának építésére. A 10,67 milliárdos ajánlat meghaladja a kormányhatározatban meghatározott 9 milliárdos keretösszeget, így a szerződés megkötéséhez még kormánydöntés szükséges.

A Kossuth Lajos tér 6-8. szám alatti volt MTESZ-székház helyére épül majd az Országgyűlés hivatali szervezetének elhelyezésére szolgáló új irodaház. A Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. a kivitelezésre három vállalkozást kért fel ajánlattételre. Az elektronikus árlejtésen a legalacsonyabb ajánlat a Market Építő Zrt.-é volt, de a szerződéskötésre még nem került sor, mert a korábban meghatározott 9 milliárd forintos keret túllépéséhez

a kormány hozzájárulása szükséges,

a legjobb ajánlat pedig 10,67 milliárd forint volt - tudta meg a Napi.hu.

Másfél milliárddal több lett, a kormány dönt, maradhat-e

Az ár tartalmazza az új irodaház, az Országház épületén belüli átalakítások, valamint a földfelszín alatti átjáró építési költségét is. Az új irodaházat ugyanis egy földalatti folyosóval kötik majd össze a Parlament épületével, a Kossuth tér alatt.

A Kossuth tér arculatába illeszkedő, az eredeti, Hültl Dezső által 1928-ban készített homlokzati terveknek megfelelő, de minden más szempontból korszerű irodaházat terveznek építeni, ahová a jelenleg a Parlamentben működő Országgyűlés Hivatalának a szervezete költözik. A beruházás befejezését 2018 második felére tervezik.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×