eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Döbbenetes mennyiségű autó áll parlagon ezen a telepen, senki sem tudja, mi lesz velük

Döbbenetes mennyiségű autó áll parlagon ezen a telepen, senki sem tudja, mi lesz velük

A Vokswagen a dízelbotrány 2015-ös kirobbanása után megígérte, hogy az USA-ban megjavítja vagy visszavásárolja az érintett kocsikat.

De mi történik azokkal a kocsikkal, amiket visszavett a cég? Egyelőre semmi, csak hatalmas telepeken tárolják őket. Az alábbi videón egy ilyen michigani telep látható elképesztően sok autóval.

A Volkswagen AG. egyébként idén február 18-ig 2,9 milliárd dollárt fordított 138 ezer, a dízelbotrányban érintett autó visszavásárlására. A Volkswagen heti 15 ezres nagyságrendben vásárolja vissza a dízelbotrányban érintett autókat és zár le lízingszerződéseket. Február végéig 323.179 amerikai autótulajdonosnak tettek visszavásárlási, vagy lízing-megszüntetési ajánlatot 5,86 milliárd dollár értékben.

Európában időközben újabb kibocsátási vizsgálatokat végeztek, legutóbb a spanyol hatóságok. A teszteken mind a 17 vizsgált autó megbukott.

Ausztráliában pedig a versenyjogi és fogyasztói bizottság pert indított az Audi AG ausztrál vállalata ellen. Azzal vádolják, hogy több mint 12 ezer emissziósérték-manipuláló szoftverrel rendelkező gépjárművet értékesítettek Ausztráliában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×