eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Már működik az ADÓtraffipax: most épp itt ellenőriz a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már működteti az ADÓtraffipaxot: előre bejelentik, hogy éppen hol és milyen adózóknál végeznek ellenőrzést.

Az előre bejelentett ellenőrzéseket összesítő NAV-honlap szerint ezen a héten a Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóság az Országos Étterem Hét rendezvénysorozathoz kapcsolódóan fokozottan ellenőrzi Budapest belvárosában működő vendéglátóhelyeket. Ennek során kiemelt figyelmet fordítanak a bizonylatadási kötelezettség teljesítésére, az alkalmazottak bejelentésének vizsgálatára, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetésére. Ezzel egy időben a taxis személyszállítóknál is várható hasonló irányú ellenőrzés.

Bács-Kiskunban március 13-án és 14-én Kecskeméten és Kiskunfélegyházán ellenőrzi az online pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

Baranya megye településein elsősorban olyan üzletekben folytatnak le ellenőrzéseket, amelyekkel kapcsolatos telephely bejelentési kötelezettségüket az adózók elmulasztották teljesíteni.

Pest megyében március 23-án, Inárcs településen az online pénztárgépek jogszerű használatával, valamint jövedéki termékek forgalmazásával összefüggő, átfogó teljes települést érintő egész napos ellenőrzéseket végez.

Vas megyében a héten fokozottan ellenőrzik a személyszállítási szolgáltatást végzőket. Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta-, számlaadási kötelezettség teljesítésére.

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőr munkatársai március 13-14-én Balatonfüreden és Veszprémben, március 16-17-én pedig Pápa, Tapolca, Balatonfüred és Veszprém városokban (és környékén) folytat le online pénztárgépek jogszerű használatával kapcsolatos ellenőrzéseket, továbbá vizsgálják a nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségét is. Az érintett adózói kör: piaci árusok, szépészeti szolgáltatásokat nyújtók, taxisok, valamint vendéglátó tevékenységet végző adózók.

Zala megye településein fokozottan ellenőrzik az építkezéseken foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×