eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Megvan, ki lehet a Brexit legnagyobb üzleti nyertese

Keresik a helyüket a pénzintézeti óriások Nagy-Britannia uniós kilépése miatt.

Ötven banki képviselővel találkoztak hétfőn a német felügyeleti szervek, hogy arról egyeztessenek, milyen feltételek mellett tudják Frankfurtba költöztetni európai központjukat, miután a britek kiléptek az unióból – írta a portfolio.hu.

A Bafin a várakozásoknak megfelelően arról is tájékoztatta a bankokat, hogy nem elég, ha csak bejelentik bizonyos üzletágaikat Frankfurtba, operatív szervezetet is kell működtetniük, saját kockázatkezelési intézkedésekkel, szenior vezetőkkel együtt.

Egy felmérés szerint azoknak a befektetőknek, akik távozni akarnak, 54 százaléka Németországot jelölte meg elsődleges célnak, 33 százalékuk Hollandiát és 8 százalékuk Franciaországot.

A frankfurti megbeszélésen egy résztvevő szerint végül körülbelül 25 pénzintézet 50 képviselője vett részt. "Igazi brit bankok mellett" amerikai, japán és ausztrál pénzintézetek képviselői is érdeklődnek – nyilatkozta a német pénzügyi felügyelet, a Bafin illetékes vezetője. A Reuters szerint a Morgan Stanley, a Goldman Sachs és a Citigroup is részt vettek a találkozón. A pénzintézetek nem kommentálták ezeket az értesüléseket.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×