eur:
395.06
usd:
367.89
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Ausztria és Bali viszi nálunk a pálmát

Egyes utazási irodák akár 10 százalékos forgalombővüléssel is zárhatják a téli utazási szezont - mondta az InfoRádiónak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének kommunikációs bizottsági tagja. Bakó Balázs kifejtette: Ausztria a legkedveltebb úticél, míg Szlovákiába is egyre többen mennek síelni, de az egzotikus utazások iránt is fokozott az érdeklődés.

Valamivel erősebb az idei téli szezon, mint a tavalyi volt. Pontos adatot még nem tudni, ám mivel főként az egzotikus úticéloknál valamivel előbb foglalják le az utazásokat, már elég jól látszanak a tendenciák – mondta az InfoRádiónak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének kommunikációs bizottsági tagja.

Bakó Balázs hozzátette, hogy egyes síutazással foglalkozó irodák 10 százalékos bővülésről beszélnek. Bár az egész téli szezonra ebből szerinte még korai lenne következtetni, az tény, hogy a síutak keresletében „kellemes növekedés” tapasztalható.

A kora téli időszak másik legkedveltebb utazási típusát az egzotikus utak adják. Az utazási szakember ezek között is kiemelte a tengeri hajóutakat, amelyekre fokozott az érdeklődés.

Ha pedig az úticélokat tekintjük: síutak esetében a legnépszerűbb Ausztria, amely nagyon jó ár-érték arányával vonzó. Jók a tendenciák Szlovákia tekintetében, keresett Szlovénia, Olaszország és Franciaország is.

Az egzotikus utaknál egyre népszerűbb Bali, változatlanul sokan mennek Thaiföldre, de akinek pénztárcája megengedi, annál Mauritius, a Seychelle-szigetek, a Maldív-szigetek a sláger.

A hajóutak esetében a legnépszerűbbek a téli szezonban a Karib-tengeri hajóutak, egyéni és csoportos formában egyaránt. De egyre keresettebbek a távol-keleti hajóutak is – ismertette Bakó Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Felpörgött a nyaralási szezon, ez jól látszik az utasbiztosításokon is - közölte saját adatai alapján a Netrisk. Júniusban az utasbiztosítások átlagdíja 11 800 forint volt. A legtöbben olaszországi és horvátországi utazásra kötöttek biztosítást, de az idén látszik a foci-Eb hatása is. 2024-ben a tavalyihoz képest előretörtek a repülős utak, itt pedig az akár 10-20 órás járatkésések miatt még nagyobb szerepet kapnak a jól megválasztott utasbiztosítások. A kártérítéshez azonban fontos, hogy a biztosítás az indulástól egészen a hazaérkezésig tartson, és az sem mindegy, hány órás késés esetén térít az adott társaság, ezért érdemes összehasonlítani az elérhető ajánlatokat - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×