eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Nem kér a magyar baromfiból Japán

Megtiltotta egyes magyar baromfitermékek importját a japán mezőgazdasági minisztérium szombaton.

A csirkére, kacsára, pulykára, valamint más baromfitermékekre vonatkozó tilalmat azt követően léptették életbe, hogy csütörtökön egy pulykákat tartó Békés megyei, tótkomlósi gazdaságban madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A magyar Földművelésügyi Minisztérium csütörtöki közleményében jelezte: a kimutatott szerotípus (H5N8) kapcsán még sosem fordult elő emberi megbetegedés.

A vírus elterjedésének megakadályozása érdekében 9000 pulykát, a tótkomlósi gazdaság teljes állományát leölik az állategészségügyi szolgálat szakemberei, a gazdaság állami kártalanítást kap.

2015. évi adatok szerint Japán összes baromfiimportja 1393 tonna volt, aminek 0,15 százalékát tette ki a magyar export.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×