eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Engedélyt kapott a Mediaworks a Pannon Lapok megvásárlására

A Médiatanács után a Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. megvásárolja a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.-t.

Július 4-én nyújtotta be a hatósági jóváhagyásokra vonatkozó kérelmét a Médiaworks, eszerint a Pannon Lapokat vennék meg.

Előbb a Médiatanács, majd a Gazdasági Versenyhivatal is megadta a hozzájárulását a tranzakcióhoz, azzal az indoklással, hogy ez a felvásárlás nem jár káros horizontális hatásokkal, az érintett vállalkozáscsoportok nem közeli versenytársai egymásnak.

A Népszabadságot, a Világgazdaságot, a Manager magazint, a Nemzeti Sportot és más lapokat is tulajdonló Médiaworks a Vienna Capital Partnershez tartozik, ami Heinrich Pecina érdekeltsége.

A Médiaworks a hatósági jóváhagyások után rövid közleményben jelezte: a vételi tranzakció sikeres lezárultakor fog további tájékoztatást nyújtani.

Az utóbbi 1-2 hónapban több médiumban is találgatás jelent meg arról, hogy maga a Médiaworks is gazdát cserélhet, több helyütt azt írták, hogy a 20 millió forint jegyzett tőkével alapított Opimus Press Zrt lehet a vevő.

A tranzakció azért is van a figyelemközéppontjában mert az egyesülő két társaság az egyik legnagyobb lapkiadóvá válik a hazai piacon, együttes éves forgalmuk mintegy 25 milliárd forint körül alakulhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 1. 19:30
×
×
×
×