eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Rekord dőlt meg a debreceni repülőtéren

Utasforgalmi rekord dőlt meg a debreceni repülőtéren.

Júliusban több mint 37 ezren fordultak meg a legnagyobb magyarországi regionális repülőtéren, a Debrecen Airporton, ami 59 százalékos utasszám-növekedést jelent, ez minden idők legmagasabb havi utasforgalma - közölte a repülőtér járatfejlesztési igazgatója kedden.

Tamás László közleménye szerint hét hónap alatt az utasforgalom 86 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát, augusztus elején pedig már meghaladják a teljes tavalyi éves forgalmat.

Ez az eredmény a tervezett utasforgalommal összhangban áll és egyértelműen köszönhető az új WizzAir bázis miatti desztináció és kapacitásbővülésnek, a Lufthansa müncheni menetrendszerinti járatainak, valamint a nyári chartereknek - tette hozzá.

Kelet-Magyarország mintegy 100-150 kilométeres vonzáskörzetből, illetve a határon túli partiumi területekről érkező utasok mellett egyre gyakrabban veszik igénybe Kárpátaljáról és a Felvidékről érkezők is a cívisváros repülőterét - mondta.

Tamás László tájékoztatása szerint augusztusban menetrendszerinti járattal hat EU-s ország turisztikai központjába repülhetnek az utasok Debrecenből, Brüsszelbe pedig ezentúl vagy egyetlen átszállással Münchenen keresztül, vagy Eindhovenből egy hosszabb transzferrel juthatnak el.

A nyári charterjáratok a Török Riviérára, Korfura, Krétára, Zakynthosra és a bolgár Napospartra, Burgaszba hetente indulnak Debrecenből - sorolta a járatfejlesztési igazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×