eur:
392.8
usd:
363.67
bux:
72266.52
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Svájcban terjeszkedik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. csütörtökön bejelentette, hogy 190 millió svájci frankért (55,6 milliárd forint) megvásárolta a női termékenységgel összefüggő innovatív termékek fejlesztését és értékesítését végző svájci Finox Holdingot.

A Richter tudatta, hogy az akvizíciót követően a Finox integrálásával, annak a női fertilitást növelő készítményével bővíti a nőgyógyászati termékkínálatát.

A Richter globális jogokat szerez a Finox legfontosabb készítményének értékesítésére, amely az EU területére 2014 májusában kapott forgalombahozatali engedélyt és amelyet már több mint 20 országban értékesítenek. A megállapodás ugyanakkor nem tartalmazza az FDA törzskönyvezése esetén az Egyesült Államok piacára bevezethető, hormont tartalmazó készítményre vonatkozó értékesítési jogokat, amelyek Willy Michel tulajdonában maradnak - közölte a társaság.

"A Finox kiemelt stratégiai lehetőséget testesít meg a Richter számára kulcsfontosságú terápiás területen és tovább bővíti a nőgyógyászati portfoliónkat. Várakozással tekintek a Finox szakértői gárdájával való együttműködés elé" - jelentette ki Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Economist: ideje, hogy Joe Biden visszalépjen

Economist: ideje, hogy Joe Biden visszalépjen

Újabb véleménycikket közölt a brit Economist magazin Joe Biden amerikai elnök visszalépése mellett érvelve. A hetilap legelőször 2022-ben írt arról, hogy a demokrata elnök jobban tenné, ha nem indulna újra, majd múlt héten ismét a visszalépésre szólították fel Bident. Ezúttal a Demokrata Párt gyakori kampányüzenetét, a demokrácia védelmét idézik, amikor úgy fogalmaznak: "Amerika megújulásának most kell elkezdődnie. Nincs is jobb módja ennek, mint egy új jelölt megválasztása Trump legyőzésére."

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×