eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

A héten küldik a konvergenciaprogramot Brüsszelbe

A magyar kormány a héten továbbítja a konvergenciaprogramot, valamint a nemzeti reformprogramot az Európa Bizottságnak, a Költségvetési Tanács és a parlament jóváhagyásával - erről tájékoztatta Varga Mihály Navracsics Tibort a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdai közleménye szerint.

A nemzetgazdasági miniszter az Európai Bizottság február végén nyilvánosságra hozott országjelentéséről egyeztetett Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosával.

A közlemény szerint Varga Mihály egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy az EB idei jelentése a 2015-ösnél sokkal kiegyensúlyozottabb és objektívebb, és egyetértettek abban, hogy a dokumentum a korábbiaktól eltérően pozitív hangvételű, elismeri a gazdasági előrelépést, a csökkenő államháztartási hiányt és államadósságot, valamint kedvezően nyilatkozik a bankadó csökkentéséről is.

A miniszter azt is kiemelte, hogy a Magyarország külső sérülékenységének enyhítését szolgáló kormányzati intézkedések között a jelentés elismerően szól a lakossági devizahitel-állomány teljes kivezetéséről, és megállapította azt is, hogy a növekvő aktivitással párhuzamosan csökkent a munkanélküliségi ráta és a tartós munkanélküliek aránya is mérséklődött.

Navracsics Tibor az Európai Bizottság tagjaként a nemzeti reformprogramok április végi előterjesztése előtt a hazai szakpolitikák alakításáról kezdeményezett tárgyalást Varga Mihállyal.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×