eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Csányi Sándor: Legnehezebb évén van túl az OTP

Az OTP Csoport elnök-vezérigazgatója szerint eddigi legnehezebb évén van túl a hitelintézet. Csányi Sándor a gyorsjelentést követő menedzsmenttájékoztatón a nehézségeket ecsetelve elsősorban azt emelte ki, hogy tavaly az elmúlt tíz év legalacsonyabb hazai GDP-növekedése mellett kellett a bank eredményét növelni.

Legnehezebb évén van túl az OTP - jelentette ki a hitelintézet éves gyorsjelentését követő tájékoztatón a vállalat elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor ezt elsősorban azzal támasztotta alá, hogy 2007-ben az elmúlt tíz év legalacsonyabb hazai GDP-növekedése mellett kellett eredményt elérni - írja a Portfolio.hu.

Eközben a DSK kivételével az összes több külföldi leánybank reorganizációja folyt - tette hozzá az elnök vezérigazgató, aki szerint a banknak a lakossági piacon az év első felében jelentős piacvesztéssel kellett szembenézni, s ennek megfordítása rendkívüli erőforrásokat igényel.

Csányi Sándor a nehézségek közé sorolta azt is, hogy tavaly három vezérigazgató-helyettes is távozott a banktól. A nagy változásokat sikeresen vészelte át a bank, amelyben szerepet játszott, hogy új, decentralizáláson alapuló irányítási rendszert vezettek be a banknál.

Az elnök-vezérigazgató a kevésbé sikeres pillanatok közé sorolta az oroszországi leánybank kapcsán, hogy későn találták meg a megfelelő menedzsmentet, de a helyzet mostanra stabilizálódott.

A szerb terjeszkedést sem nevezte igazán sikeresnek Csányi Sándor, ám kiemelte, hogy három bankot kellett egyesíteni, s az IT rendszer bevezetése is késett. Az év végére viszont komoly értékesítési munka kezdődött, így a várakozások szerint az idei évtől megfelelő teljesítményt nyújt a leánybank. Az elmúlt évben az OTP igen dinamikusan bővítette ukrán, orosz és román fiókhálózatát.

Csányi Sándor szerint megfelelően alakultak a hazai piacon a betét és hitelállomány, miközben a marzs is csak visszafogottan csökkent. A magyar cég adja még mindig a csoport eredményének a háromnegyedét. Az OTP elnök-vezérigazgatója örvendetesnek nevezte, hogy az alapkezelő sokat visszaszerzett a kamatadó bevezetésekor elszenvedett veszteségekből.

Csányi Sándor elmondta, hogy idén az OTP Bank 10% fölötti növekedést tervez. Az OTP Garancia értékesítést jól időzítettnek tartja a bank, a folyamat tavaly év közepén indult. Az OTP terveinek egyetlen rizikója van, hogyha nem jut elég forráshoz a piacon. Piaci, személyi, termék és infrastruktúra oldalról a növekedés keretei biztosítottak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×