eur:
401.73
usd:
364.37
bux:
73353.06
2024. október 4. péntek Ferenc

Dinamikusan bővült a lízingpiac

Tavaly 16 százalékos bővülést ért el a lízingpiac - monda a Magyar Lízingszövetség főtitkára. Lévai Gábor hozzátette: az összkihelyezések arányát tekintve jelentős növekedést ért el az ingatlanpiac, az új autók értékesítésénél azonban csökkenést tapasztaltak.

A Magyar Lízingszövetség tagvállalatainak kihelyezése 2007-ben 16 százalékkal bővült, a lízingtársaságok több mint 1.200 milliárd forintot helyeztek ki, ezzel a teljes finanszírozott portfolió 2.000 milliárd forint fölé emelkedett - mondta a szervezet főtitkára.

Lévai Gábor hozzátette: a kihelyezés mértéke az ingatlanlízing területén jelentősen nőtt, ennek súlya a teljes portfólióban 10 százalékról 15-ra emelkedett.

Csökkent ugyanakkor az autófinanszírozás mértéke: míg két évvel ezelőtt ez a lízingforma a lakossági területen 60, addig mostanra már csak 50 százalékát teszi ki a teljes portfóliónak - közölte a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

Az idei évre három célt tűzött ki a Magyar Lízingszövetség. Az egyik a lízingverseny semlegességének megteremtése, amelynek érdekében adó- és uniós támogatásokban meglévő hátrányokat kell megszüntetni - mondta a főtitkár.

Ugyancsak fontos a kockázatok csökkentése a lízingcsalások és a kockázatos konstrukciók visszaszorításával - mondta Lévai Gábor, majd hozzáfűzte: cél még a szabályozói környezet stabilizálása, többek között a lízing Polgári törvénykönyvbe foglalásával.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ígéretekkel és üzenetekkel alakult meg a Fővárosi Közgyűlés
Konstruktív szerep

Ígéretekkel és üzenetekkel alakult meg a Fővárosi Közgyűlés

Minden korábbinál sokszínűbb Fővárosi Közgyűlést vezet mostantól Karácsony Gergely főpolgármester, a 33 fős testületben 10 fideszes és 10 Tisza párti képviselő ül vele szemben. A frakciók megtartották bemutatkozásukat. Mindössze öt olyan politikus lesz, aki az előző ciklusban is szerepet vállalt. A DK a Fidesznek üzent, Vitézy Dávid frakciónevet választott, a Tisza Párt elnökét a Fidesz "köszöntötte", de frakcióvezetője, Ordas Eszter beszélt.

Orbán Viktor: cél, hogy 2-3 éven belül 1 millió forint legyen az átlagbér

A miniszterelnök péntek reggel terjedelmes interjút adott. Szerinte óriási veszély a gazdasági hidegháború Magyarországra nézve, ezért építik fel a gazdasági semlegesség politikáját. Az igazi fegyver az infláció ellen a magasabb bér, de hogy mekkorát bírnak el a gazdaság szereplői, azt nem a kormány határozza el. A politikát tekintve pedig nem szabad elcsábulni szerinte, "elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 11:08
×
×
×
×