eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Év végéig érdemes postára adni az energiaár-támogatás igénylését

Aki már januártól szeretne távhő-, vagy gázártámogatást kapni, annak még ebben az évben postára kell adni az igénylését - mondta a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szóvivője. Schranz Edit megjegyezte: eddig több mint 100 ezren adták be a Magyar Államkincstárhoz az igényléseket.

A Magyar Államkincstár mindenki jogosult háztartásnak kiküldte a távhő-, és gázártámogatási igénylőlapokat - mondta az InfoRádiónak a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szóvivője.

Schranz Edit kifejtette: az új igénylők, azaz akik idén nyújtanak be először kérelmet, a Magyar Államkincstár lakhelyük szerint illetékes regionális irodáiban vagy az önkormányzatok ügyfélszolgálatán személyesen vehetik át az igénybejelentőt, de az az internetről is letölthető.

Számítások szerint kétmillió háztartás lehet támogatott jövőre is - hangsúlyozta a tárca szóvivője.

A négy támogatotti kategória közül az alsó kettőbe azok tartoznak, akiknél az öregségi nyugdíjminimum kétszerese, valamint két és félszerese az egy főre jutó havi nettó kereset a családban. Számukra semmi nem változik, az inflációval növelten kapják meg a támogatást - emelte ki Schranz Edit.

A felső két kategóriába azok esnek bele, akiknél az öregségi nyugdíjminimum háromszorosa, valamint három és félszerese az egy főre jutó havi nettó kereset. Számukra a határ is változik, míg a havi támogatás mértéke közel ötszáz forinttal csökken - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szóvivője.

Schranz Edit elmondta: azt kérik, hogy december 29-ig nyújtsák be az igénylést, mert csak ebben az esetben jár a támogatás januártól. Aki csak január másodika után adja postára igénylését, az csak a márciusi számlán érzékeli a támogatást.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 21:48
2024. szeptember 30. 19:01
×
×
×
×