eur:
397.15
usd:
355.96
bux:
74130.29
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Távozik posztjáról az Ericsson Magyarország elnöke

Saját kezdeményezésére távozik posztjáról Fodor István, az Ericsson Magyarország elnöke január 1-jétől - közölte Éry Gábor, a társaság vezérigazgatója szerdán, Budapesten sajtótájékoztatón.

Fodor István elmondta: 17 évet töltött az Ericsson magyar leányvállalatánál, s ez alatt az idő alatt a társaság az egyik olyan cég lett, amely a legtöbbet költ kutatás-fejlesztésre. Az idén ez az összeg mintegy 12 milliárd forint lesz.

Fodor István 2002 májusától töltötte be az elnöki posztot, korábban a cég vezérigazgatója volt. Több kitüntetést is kapott, egyebek mellett 1998-ban az év menedzsere volt, 1999-ben pedig megosztott Széchenyi díjban részesült. Az Európai Unió Kutatási Tanácsadó Testültének tagjaként három éven keresztül részt vett az unió tudománypolitikájának alakításában is.

Az elnök kérdésekre válaszolva elmondta: saját kezdeményezésű távozása után nem lesz az életében nagyobb léptékű változás, s nincs semmilyen aláírt szerződése. Aláhúzta: naptára legalább annyira tele van teendőkkel, mint tíz évvel ezelőtt, s továbbra is a távközlés területén tevékenykedik majd.

A vezérigazgató elmondta: az Ericsson Magyarország létszáma elérte az 1.000 főt, év közben ugyanis sikerült egy újabb kutatás-fejlesztési részleget Magyarországra hozni, s ennek következtében újabb 200 főt vettek fel. Az új fejlesztési terület a vezetékes és mobil hálózatok összekapcsolását szolgáló platform.

Éry Gábor az MTI érdeklődésére elmondta: az új elnök személye még nem publikus, "dolgoznak a poszt betöltésén". A vezérigazgató elmondta: az idei bevételük minden bizonnyal meghaladja a tavalyi 39,4 milliárd forintot.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Karácsony Gergely csak hisztizik és vádaskodik, de a saját feladatát nem végezte el – értékelte Vitézy Dávid a főpolgármester nyári újraválasztása óta tett lépéseit az InfoRádióban. Arról is beszélt, lenne-e helyettese Karácsony Gergelynek.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 11:53
×
×
×
×