eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Leépít a Magyar Telekom

Tizenöt százalékkal csökkenti létszámát a Magyar Telekom csoport a jövő év végéig a júniusi mintegy 12.300-hoz képest.

A társaság humánerőforrás vezérigazgató-helyettese elmondta: a leépítés elsősorban a Magyar Telekom Nyrt.-t érinti.

Somorjai Éva hozzátette: a döntés nyomán 13 milliárd forintos megtakarítást várnak és 38 százalékkal kevesebb vezetői pozíció lesz a csoporton belül.

A társaság a költségek és a létszám racionalizálása mellett további hatékonyságjavulást vár a szervezeti integrációtól is.

A Magyar Telekom Nyrt. (MT) 59,4 milliárd forint nettó eredményt ért el az első háromnegyed évben, ami 1,5 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 60,3 milliárd forintnál - közölte a társaság.

A nem auditált, konszolidált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványnak (IFRS) megfelelő gyorsjelentés szerint a bevételek 2,7 százalékkal, 490,3 milliárd forintról 503,6 milliárd forintra nőttek az első kilenc hónapban az előző év azonos időszakához képest.

A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizácó előtti eredmény (EBITDA) 2,1 százalékkal, 203,0 milliárd forintra nőtt, az EBITDA ráta pedig 40,3 százalék volt.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×