eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Franciaországból Nagykanizsára hozza egyik gyárát a General Electric

Bezárja az év végén a General Electric Kelet-Franciaországban található európai logisztikai bázisát, és annak tevékenységét Nagykanizsára helyezi át. Tiltakozásul a francia dolgozók október 16-ra sztrájkot hirdettek.

Az amerikai vállalat 52 embert foglalkoztató franciaországi bázisa volt eddig a cég villanykörte- és fénycsőelosztó európai logisztikai központja.

A 2004-ben 55 millió eurós forgalmat lebonyolító létesítményben az elmúlt hónapokban már fokozatosan csökkentették a feladatokat azzal, hogy a gépkocsikba való izzók elosztása átkerült Magyarországra.

A franciaországi vállalatvezetés azonban csak a napokban jelentette be a szakszervezeteknek, hogy költségcsökkentési szempontok miatt a teljes európai logisztikai bázist áthelyezik a nagykanizsai üzem közelébe.

A cég 80 ezer négyzetméteres nagykanizsai üzeme a korábbi Tungsram lámpagyár. Európa legjelentősebb fényforrásgyára évi 500 millió villanykörtét és fénycsövet állít elő; ez a világtermelés öt százalékát jelenti.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×