eur:
396.96
usd:
355.41
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A MOL nem tárgyal az OMV-vel

Az OMV lépése nem érdemel további megfontolást a MOL részéről, így a társaság nem kezd tárgyalásokat az osztrák vállalat jelen megkeresésével kapcsolatban - közölte a magyar olajipari vállalat a tőzsde honlapján.

A MOL válaszközleménye szerint az osztrák szándéknyilatkozat lényegesen alulértékeli a cég üzletágait és kilátásait.

Az osztrák cég évi 400 millió eurós szinergiákról beszél ugyan, de "nem veszi figyelembe az egyesítésből és versenyjogi okokból kényszerű eszközértékesítésből származó értékromboló hatásokat" - olvasható a dokumentumban.

Ezzel valószínűleg arra utalnak, amit több elemző is említett, hogy egy fúzió esetén az unió arra kényszeríthetné az új társaságot, hogy legalább egy finomítójától váljon meg.

Az OMV lépése nem érdemel további megfontolást a MOL részéről, és társaságunk nem kezd tárgyalásokat az OMV jelen megkeresésével kapcsolatban - szögezi le a MOL közleménye.

További részletek itt!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt elemeztük, hogy a második negyedéves amerikai GDP-adat hogyan hat az amerikai kamatokra és a részvénypiacokra, valamint hogy kell-e félni recessziótól a választások előtt álló országban. Vendégünk volt Cinkotai Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője. A második blokkban a friss munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokat beszéltük át Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×