eur:
396.77
usd:
355.4
bux:
74553.8
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A Rolling Stones mindent vitt

A Forbes amerikai üzleti magazin összeállítása szerint a nyáron Budapesten is megfordult Rolling Stones kereste a legtöbbet 2006-ban a zenei életben. A brit veteránok 88 millió dollárt (15,7 milliárd forintot) muzsikáltak össze.

Újfent bizonyította a Rolling Stones, hogy nem csak zenekarként, de üzleti vállalkozásként is kitűnően működik. A veterán brit rockerek ugyanis nem kevesebb, mint 88 millió dollárt (15,7 milliárd forintot) kerestek tavaly, ezzel mindenkit megelőztek a zenei életben.

A bevételek nem kis mértékben a zenekar nemrég véget ért, kétéves Bigger Bang turnéja sikerének köszönhetőek, a koncertsorozat összes bevétele a Forbes gazdasági magazin szerint elérte a 437 millió dollárt (78,2 milliárd forintot).

A Stones mögött a második helyen a rapper Jay-Z végzett, szintén nem kevésnek mondható 83 millió dollárral (14,8 milliárd forinttal), bár igaz, hogy neki alighanem sokat segített Def Jam című lemezkiadó cége is e bevétel elérésében.


A lassan ötvenedik éve felé közelítő Madonna állhat a képzeletbeli dobogó legalsó fokára, szerénynek azért semmiképpen sem nevezhető 72 millió dolláros (12.9 milliárd forintos) keresetével.


A listát összeállító Forbes magazin szerint egyáltalán nem meglepő, hogy az idősebb generációt képviselő zenészek végeztek az élen. "Az igazán komoly bevétel a turnézásból származik. Senki sem tud akkora tömegeket és pénzeket megmozgatni, mint a régi, megállapodott zenészek" - áll a lap elemzésében.

A magas jegyárak is segítettek egyes művészeknek bevételeik növelésében. Madonna 2006-os észak-amerikai koncertkörútján például egy jegy átlagosan 180 dollárba (32200 forintba) került.

Ráadásul több olyan zenész is akad, aki nem csak lemezeladásainak és turnébevételeinek köszönhetően került fel a listára. "Védjeggyé vált nevüket más termékek eladásánál is felhasználják. Ez az olyan egyszerű dolgoktól, mint a csengőhangok értékesítése egészen a rendkívül jól jövedelmező szponzorációs megállapodásokig terjedhet" - írja a Forbes.

{{keretes_cim}}

1. The Rolling Stones - 88 millió dollár
2. Jay-Z - 83 millió dollár
3. Madonna - 72 millió dollár
4. Bon Jovi - 67 millió dollár
5. Sir Elton John - 53 millió dollár
6. Celine Dion - 45 millió dollár
7. Tim McGraw - 37 millió dollár
8. 50 Cent - 33 millió dollár
9. U2 - 30 millió dollár
10. P. Diddy - 23 millió dollár

Címlapról ajánljuk
Koppintás és „rablás” a riválistól, nyerő pilótapáros a fedélzeten – a McLaren felemelkedésének háttere

Koppintás és „rablás” a riválistól, nyerő pilótapáros a fedélzeten – a McLaren felemelkedésének háttere

A McLarennél Lewis Hamilton 2012-es távozása után komoly vesszőfutás kezdődött, ami főként a rossz motorválasztás számlájára volt írható. Az elmúlt években viszont sokat fejlesztett a brit istálló, aminek a gyümölcse az idei szezonra érett be – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. Vámosi Péter arról is beszélt, hogy a Lando Norris–Oscar Piastri páros nagyon jól működik, igaz, vannak hiányosságaik is, így egyáltalán nem lehet leírni Max Verstappent.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×