eur:
395.93
usd:
354.63
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Modernizálták az APEH budapesti Contact Centerét

Szeptember közepétől modernebb eszközökkel felszerelve, új helyszínen fogadják és kezelik az ügyfelek megkereséseit az adóhivatal budapesti Contact Centerének munkatársai - mondta el az InfoRádiónak az APEH elnöke. Szikora János hozzátette: a legtöbb kérdés az elektronikus adatszolgáltatással kapcsolatban érkezik az ügyfélszolgálatokhoz.

Szeptember közepétől modernebb eszközökkel felszerelve, új helyszínen fogadják és kezelik az ügyfelek megkereséseit az adóhivatal budapesti Contact Centerének munkatársai - közölte Szikora János.

Az APEH elnöke hangsúlyozta, hogy az egységes országos hálózatot alkotó hét regionális központban 225 munkatárs fogadja az adófizetők kérdéseit.

Idén már több mint 500 ezer kérdésre válaszoltak az APEH munkatársai, nyáron naponta átlagosan 2 ezer, a bevallási időszakban napi több mint 3 ezer kérdés érkezik, a februári csúcsidőszakban pedig napi 11 ezerre is volt példa - tette hozzá Szikora János.

Az adóhivatal elnöke közölte: bevallási időszakban 50-100 hívást fogadnak naponta, egy adózóra 4-10 perc jut. A Contact Centerek telefonszáma helyi tarifával hívható. E-mail-ben és levélben is lehet kérdezni az APEH munkatársaitól.

A legtöbb kérdés az elektronikus bevallás és szabályozás, valamint az szja és a tb kapcsán érkezett - mondta el Szikora János.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

A pandémiás évek ideiglenes visszaesése után ismét 650 ezerre teszik a tartósan külföldön dolgozó magyarok számát (az előrejelzések szerint ez csak nőhet a jövőben), a legtöbben az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban dolgoznak. Számukra létfontosságú lehet, ha tisztában vannak az adott ország nyugdíjrendszerének működésével, a megszerezhető nyugdíj feltételeivel, hiszen nagyrészt ettől függhet majd az időskori anyagi biztonságuk. Cikksorozatom első részében bemutattam az Egyesült Királyság nyugdíjrendszerének jellemzőit, a második a részben Ausztriával foglalkoztam, ebben a részben pedig Németországról írok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×