eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Veres: az állam nem vásárol Mol részvényt

Veres János pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten az Európai Beruházási Bankkal kötött szerződést követően kijelentette: "az állam nem vásárol a tőzsdén Mol részvényt". A pénzügyminiszter ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy az állam mit tervez a Mol-lal szembeni ellenséges kivásárlás megakadályozására.

A pénzügyminiszter leszögezte, Magyarországon nincs rá törvényi lehetőség, hogy az állam a tőzsdén részvényt vásároljon.

A miniszter aláhúzta, egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, hogy milyen módszerrel szeretnék kivédeni az esetleges ellenséges kivásárlást, mivel az rontaná a tervezett módszer hatékonyságát, a fellépés hatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×