eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Magasabb adó a környezetszennyezőbb üzemanyagokon

Július 1-jétől már elektronikus úton is beadható a jövedékiadó-bevallás - mondta el az InfoRádióban a vám- és pénzügyőrség igazgatója.

Simon Zoltán közlése szerint jövő évtől már csak az egyéni vállalkozók és az őstermelők választhatják a papír alapú bevallást.

Tavaly a költségvetés bevétele ebből az adónemből 761 milliárd forint volt. Az idei évre az előirányzat 743 milliárd forint, de várhatóan ezt az összeget meghaladják a bevételek, hiszen valószínűleg csak az üzemanyagok jövedéki adója kitesz majd ekkora értéket.

Július 1-jétől magasabb összegű jövedéki adót kell fizetni azon üzemanyagok után, amelyek nem tartalmaznak legalább 4,4 százalékban bioetanolt.

Az adó mértéke a környezetbarátabb üzemanyagoknál 103,5 forint, míg amelyekben nincs vagy nem elegendő bioetanol van, 111,8 forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×