eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Járai: nem tudom, hogy a Fidesznek milyen tervei vannak velem

A Magyar Nemzeti Bank távozó elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában értékelte működésének éveit, egyben beszélt jövőjéről is. Járai Zsigmond az esetleges politikai szerepvállalásáról, így 2010-es miniszterelnök-jelöltségéről szólva kijelentette: nem tudja, hogy a Fidesznek milyen tervei vannak vele.

Jegybankelnökként eltöltött éveit értékelte és a jövőjéről is beszélt Járai Zsigmond az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Nemzeti Bank távozó vezetője közölte: soha nem voltak kétségei afelől, hogy azt kellett csinálni a pénzintézet élén, amit tettek.

Járai Zsigmond elismerte: a Fidesz elnökét emberként és politikusként mindig is nagyra becsülte.

"Amikor Orbán Viktor hívott közszolgálatba 1998-ban, szívesen vállaltam. Előtte a magánszektorban dolgoztam, és az az elvem, hogy ha ott elér valamit az ember, akkor közszolgaként kell tovább dolgozni" - jelentette ki a jegybank elnöke.

Járai Zsigmond a jövőjét firtató kérdésre elmondta: szíve szerint inkább visszamenne a magánszektorba dolgozni, de egyelőre nincsenek konkrét tervei.

"Azt nem tudom, hogy a Fidesznek milyen tervei vannak velem, hat hónapig a törvény szerint nem vállalhatok állást, azután majd meglátjuk, mit hoz a jövő" - fogalmazott.

A teljes beszélgetést itt meghallgathatja!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×