eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kreatív ötletek az uniós támogatások elnyerésére

Úgy tűnik, a szlovéniai állattartók, két évvel az európai uniós csatlakozásuk után éppolyan kreatívak a közösségi támogatások megpályázásakor, mint az olasz olívatermesztők.

A felügyelők megállapították, hogy a gazdák által bejelentett marhák fele - amelyeknek köszönhetően speciális támogatási körbe tartoznak - nem létezik. Ugyanez igaz a kecskék és birkák negyedére is.

A valóság és a bejelentett adatok közötti különbség tavaly csaknem 1 milliárd eurójába (260 millirád forintjába) került a közösségnek, ez a teljes mezőgazdasági költségvetés 2 százalékát teszi ki.

Gondok a híd- és útépítéssel

A felügyelők arra is rájöttek, hogy 95 támogatott regionális fejlesztés közül - amelyek között nagyrészt híd- és útépítés szerepel - kétharmadában szintén gondok vannak. Az ellenőrök főleg a kiadásokat igazoló számlákat hiányolták.

Az országok a legkülönbözőbb módon kezelik az uniós támogatásokat. A görögök például a mezőgazdasági adatokat egy olyan bizonytalan számítógépes rendszeren tartották nyilván, amelyben igen könnyen manipulálni lehet az adatokat kívülről.

A vizsgálóbírók vezetője szerint a finanszírozási gondok legnagyobb része abból ered, hogy az igénylők több támogatást igényelnek, mint ami nekik járna.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×