eur:
394.59
usd:
364.55
bux:
73449.75
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Nincsenek válaszok az Audi-ügy kérdéseire

A kormány szeretné, ha az Audi újabb beruházásokat valósítana meg Magyarországon, de nem mindenáron - mondta a gazdasági tárca szóvivője az InfoRádióban annak kapcsán, hogy a német autógyár bejelentette: a szolidaritási adó miatt nem akarja bővíteni győri egységeit. Ábrahám Gergely igen szűkszavúan válaszolt az InfoRádió kérdéseire, ezt azzal indokolta, hogy a tárgyalások még zajlanak a tárca és a cég között.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője nem árulta el a többi mellett azt, hogy a szolidaritási adó mellett miről szólnak a több hónapja tartó megbeszélések. Arra sem adott választ: a cég mivel indokolja azon kérését, hogy rájuk ne vonatkozzon a szolidaritási adó.

Az autógyár azt állítja: 2011-ig adómentességet élvez, de Ábrahám Gergely szavaiból az sem derült ki, hogy pontosan miből ered az adóvita a kormányzat és a cég között.

Csak annyit mondott, hogy eddig jó kapcsolatuk volt a gyárral, és remélik, hogy most is megegyezésre jutnak vele.

Ha a kormány enged, más multinacionális cégek is követhetik az Audi példáját, és ultimátumot intézhetnek a kormányhoz - állítja a szóvivő. Pedig a tét most sem kicsi, az autógyár 160 milliárd forintos beruházást tervez, a kérdés csak az, hogy ez Magyarországon valósul-e meg, vagy a térség más országában.

A szóvivő azt sem árulta el, hogy ez a konfliktus veszélyezteti-e a már Magyarországon lévő üzemek további működését is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 30. 08:43
×
×
×
×