eur:
393.19
usd:
363.43
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Erősödött a forint a bizalmi szavazás eredményére

Erősödött a forint pénteken a bankközi devizapiacon, az eurót délután 4 óra tájban 272,40 forinton jegyezték, szemben a csütörtök délutáni 275,25 forintos árfolyammal.

A forint a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán 3,53 százalékon állt, míg egy nappal korábban 2,48 százalékon.

Napközben kivárás jellemezte a piacot, az euró árfolyama mintegy 1-1,5 forintos sávban mozgott, jellemzően 273 forint fölött.

A bizalmi szavazás eredményére - amellyel a parlamenti képviselők többsége megerősítette pozíciójában a kormányfőt - 272,20 forintig erősödött a forint az euróval szemben - mondták devizapiaci kereskedők.

Hozzátették, hogy a szavazás eredménye a várakozásnak megfelelően alakult, és be volt árazva a piacon.

A piacon továbbra is tartja magát az a híresztelés, hogy a Moody's hitelminősítő hamarosan ront Magyarország adósbesorolásán, ami a forint átmeneti gyengülését idézheti elő.

A leminősítést korábban is az önkormányzati választások utánra valószínűsítették.

A dollárral délután 216,50 forint körül kereskedtek, míg csütörtökön 216,95/217,10 forint volt a jegyzése.

London: pozitív hatás

Londoni feltörekvő piaci elemzők szerint egyértelműen pozitív piaci hatása lesz annak, hogy az Országgyűlés bizalmat szavazott pénteken Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, nem múltak el azonban a kockázatai annak, hogy felhígul a meghirdetett egyensúlyi program.

Dwyfor Evans, a Bank of America londoni befektetési részlegének európai feltörekvő piaci stratégiáért felelős alelnöke azt mondta: a piaci fogadtatást jelzi, hogy a szavazás eredményének ismertetése után a londoni bankközi piacon azonnal egy forintot erősödött a forint euróárfolyama, 272,50-re.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Szeretnék kicsit megnyugodni és ismerkedni a ténnyel, hogy van egy olimpiai bronzérmem, ami még mindig egy kicsit hihetetlen – mondta az InforRádióban a 21 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki az előzetes esélyeknél lényegesen jobban szerepelt, és bronzérmével a magyar küldöttség első érmét szerezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×