eur:
394.01
usd:
356.49
bux:
72496.5
2024. szeptember 4. szerda Rozália

APEH: rengeteg hiba van az elektronikus bevallásokban

Megkezdte az adóhivatal az elektronikus bevallást hibásan benyújtók kiértesítését. A csaknem 80 ezer vállalkozás 30 százalékánál az adatszolgáltatásban talált hibát az APEH - mondta el az InfoRádiónak Nagy József az APEH főosztályvezetője.

Május 12. óta több mint 50 ezer adóalany kötelezett arra, hogy a járulék-nyilvántartásokat és adatszolgáltatásokat elektronikus úton nyújtsa be az adóhivatalhoz.

Hozzájuk csatlakozott még mintegy 25 ezer önkéntes adózó, akik szintén az elektronikus utat választotta - mondta az APEH főosztályvezetője.

Nagy József hozzátette: a május 12. óta érkezett bevallásokat augusztus közepére feldolgozták, és az összesen 242 ezer bevallásból 65 ezerben találtak olyan hibát, amelyet csak az adóalany közreműködésével lehet kijavítani.

A hibás bevallást benyújtók kiértesítését most kezdték meg - tette hozzá a főosztályvezető.

Bírságra csak annak kell számítania, akiről kiderül, hogy direkt félre akarta vezetni az adóhatóságot - jegyezte meg Nagy József, aki szerint azonban többnyire figyelmetlenségből elkövetett hibákról van szó.

A hiba javításához nem kell személyesen megjelenni az APEH-nél, mivel az is elektronikus úton történik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Az év eleji szakemberhiány friss felmérése szerint az átlagos várakozási idő egy szakemberre 52 nap volt, de egyes megyékben, mint például Jász-Nagykun-Szolnokban, akár 89 napot is kell várni. Ez a hosszú várakozási idő tovább nehezíti a projektek tervezését és kivitelezését. A hiány nagy, ahogy a kereslet is, így nem meglepő, hogy a fizetések ezekben a szakmákban akár havonta a nettó 1 milliót is megugorhatja, ugyanis átlagosan egy burkoló 8 és 12 ezer forintos órabérért vállal egy-egy projektet - írja a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×