eur:
393.24
usd:
355.03
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Megrohanták a cégbíróságot az ügyfelek

Óriási a zsúfoltság a Fővárosi Cégbíróságon. Többórás várakozásra számíthat, akinek sürgős ügyintézésre van szüksége.

A kialakult helyzet oka, hogy két hétre bezárt az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs Szolgálata, így az ő ügyfeleik is a cégbíróságot ostromolják.

Budai Ildikó Sarolta csoportvezető bíró az InfoRádióban azt mondta: akár két órát is várakozniuk kell az ügyfeleknek.

Mint mondta, sajnos az ügyfelek gyakran olyan ügyeket is személyesen akarnak elintézni, amelyet elektronikus úton is megtehetnének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
A saját autógyártóit vérezteti ki Európa, súlyos pénzek forognak kockán

A saját autógyártóit vérezteti ki Európa, súlyos pénzek forognak kockán

A világ a zöldebb energia, a tisztább közlekedés felé halad, bár az oda vezető út szemmel láthatóan egyenetlen. A kezdeti felfutás után az elektromos autók iránti kereslet jelentősen visszaesett, idén csak stagnálnak az eladások az EU-ban, közben viszont az uniós CO2-kibocsátási célkitűzéseknek ugyanúgy meg kell felelniük az autógyártóknak, ami jelentős problémákat szülhet egyes szereplőknél. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy a gyártóknak meghatározott határértékek alatt kell tartaniuk a flottszintű kibocsátásuk, különben súlyos bírságokat kapnak - ezzel ösztönzik őket, hogy több tiszta járművet gyártsanak. A kvótákat ráadásul 2025-ben szigorítják, így ennek apropóján a UBS megvizsgálta, hogyan állnak az autógyártók a CO2-kibocsátási célok teljesítésében. Úgy tűnik, hogy a Volkswagen és a Renault lehet a legnagyobb bajban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×