eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Lakásvásárlás: inkább deviza-, mint állami hitel

Az év első öt hónapjában negyedével kevesebb államilag támogatott lakáshitelt vettek fel az emberek, mint az elmúlt év azonos időszakában. Devizahiteleket azonban másfélszer annyit vettek fel az emberek, mint tavaly.

A DEM Információs és Gazdaságkutató Iroda jelentéséből kiderül, hogy a forint árfolyamának gyengülésével nemcsak a deviza alapú kölcsönök törlesztő részlete emelkedik. A jegybanki alapkamat emelésével a forinthitelekért is többet kell fizetni.

A devizahitelek egyre vonzóbbak a lakásvásárlók számára - mondta az InfoRádióban a cég ügyvezető igazgatója. Az államilag támogatott, forint alapú hiteleket ugyanis használt lakásokra legfeljebb 5 millió forintig lehet felvenni.

A hitelt ráadásul könnyebb is felvenni - közölte Varga Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×