eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Tőzsdei mélyrepülés

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe csaknem 300 ponttal esett, így az európai fejlődő piacok között a nap vesztesének számító török részvényindex mellett a BUX volt az, amely jelentősebben gyengült. A korrekcióhoz a Portfolio.hu elemzője szerint egy komoly fordulat kellene.

A BUX hétfőn 19.103 pontig esett, ami mintegy 1,5 százalékos gyengülést jelent. Pallagi Róbert, a Portfolio.hu elemzője szerint ráadásul a pozitív amerikai nyitást követően sem érkezett erőteljesebb vételi érdeklődés.

Az alacsony forgalom azt mutatja: megkezdődött a nyári pangás - tette hozzá a szakember.

Magas forgalmat egyedül az OTP piacán lehetett látni, itt 4 százalékos volt az esés, így 5.190 forinton fejezték be a napot a bankpapírok.

Az OTP mellett még a Magyar Telekom esett jelentősen: közel 3 százalékos gyengülés után 800 forint alákerült a kurzus.

A korrekcióhoz komoly fordulat kell


Az elemző szerint a korrekcióhoz egy igen komoly fordulatnak kellene beállnia a fejlődő piacokon, hiszen az esést alapvetően az motiválta, hogy megindult a tőkekivonás a korábban jól teljesítő részvénypiacokról.

Ameddig nem tér vissza a korábban jellemző kockázatvállalási hajlandóság, addig nem várható komolyabb fordulat sem a magyar részvénypiacon, sem a régióban - hangsúlyozta Pallagi Róbert.

A forint árfolyama hétfőn elég hektikusan alakult: 279,8-281,2 között mozgott délután az euróval szemben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×