eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Rekordokat dönt a DVD

Minden eddiginél több DVD-t adtak el Európában tavaly. Ezzel a szórakoztatási cikkek között az élre tört, megelőzve a videojátékokat is.

Miközben a zenei termékek, a játékok, és a videók piaca csökkenést mutatott, a DVD-k eladása 20 százalékot ugrott.

A DVD eladás először 2004-ben előzte meg a zenei- és játék CD-két. Az öt vezető európai piacon, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Olaszországban több mint 5,2 milliárd font értékben adtak el DVD, míg zenei tartalmakat 4,4 milliárd fontért, játékokat csaknem 3 milliárdért, míg videokazettákat csak 480 millió fontért értékesítettek.

Tavaly az eladás háromnegyedét ebben az öt országban bonyolították. A nyugat-európai lakosság 60 százalékának van DVD lejátszója és felvevője, de a jövőben ilyen jelentős emelkedést már csak a kelet-európai országokban várnak.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×