eur:
395.85
usd:
365
bux:
73926.97
2024. július 31. szerda Oszkár

Csányi: konszolidálni kell a költségvetést

Az OTP elnök-vezérigazgatója elégedett a bankcsoport tavalyi eredményeivel. Csányi Sándor az InfoRádióban azt mondta: nem számít arra, hogy a választások vagy a költségvetés várható konszolidálása jelentősen befolyásolná az OTP idei terveit.

Az elnök-vezérigazgató emlékeztetett: az OTP annak ellenére növelte több mint 20 százalékkal az eredményét, hogy számos esemény negatív hatással volt a pénzintézetre.

Ezek között emlékeztetett arra, hogy 2005-ben nagymértékben csökkent a jegybanki alapkamat.

Ez a gazdaságnak összességében jót tett, a bankszektornak azonban általában profitcsökkenést jelent az alapkamat csökkenése - tette hozzá Csányi Sándor.

Az elnök-vezérigazgató az egyértelműen negatív hatások közül kiemelte a bankadót, amely 12-13 milliárd forintot vont el a pénzintézettől.

Egyszeri 10 milliárd forinttal csökkentette az eredményt a nemzetközi számviteli rendszerre történő átállás is.

Csányi szerint nem változik jelentősen az alapkamat

Az InfoRádiónak arra a kérdésére, hogy milyen hatással lesz az OTP idei eredményére a választási év, illetve az államháztartás helyzete, Csányi Sándor azt mondta: jobb, ha a gazdaság minden fontos szegmense egyensúlyban van.

Hozzátette: nem számít arra, hogy a választások, vagy a büdzsé várható konszolidációja jelentősen befolyásolná az OTP terveit.

Bárki nyer, a konszolidáció útján kell elindulnia - mondta az elnök-vezérigazgató.

Csányi Sándor elmondta azt is, hogy nem számít a jegybanki alapkamat csökkenésére az idén, szerinte esetleg még mérsékelt emelkedés is bekövetkezhet.

"Inkább azt mondom, hogy változatlan" - tette hozzá, utalva arra, hogy a tavalyihoz képest ez elfogadható lenne a banki eredmények szempontjából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×