eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Rekordtermelés az Audinál

A Volkswagen csoporthoz tartozó Audi fennállása óta tavaly gyártotta a legtöbb autót a németországi telephelyeken, közölték a cégnél pénteken.

A csoporthoz tartozó üzemekben összesen 810 ezer autó készült el, 3,4 százalékkal több, mint 2004-ben. Ebből 750 ezer a német telephelyeken - Ingolstadtban és Neckarsulmban -, 4 százalékkal több az előző évinél.

- Ez annak bizonyítéka, hogy a német gyárak versenyképesek - mondta az Audi termelési igazgatója, Jochem Heizmann.

Az Audi nemcsak a gyártásban, hanem az értékesítésben is rekordot döntött tavaly: 829 100 gépkocsit adott el. Az eladás az egymást követő tizenegyedik évben nőtt, és az idén további növekedést várnak.

Magyarországon is rekordot döntött az Audi Hungaria: 2005-ben az eddigi legtöbb motort gyártotta. A tavaly elkészült 1 693 609 egység 14 százalékkal volt több a 2004-es 1 480 630-nál.

Az Audi Hungaria Győrben készült motorjait, Németországtól Kínáig tizenegy országban, a Volkswagen-csoport Audi, Volkswagen, Skoda és Seat márkájú kocsijaiba szerelik be.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×